Varstvo podatkov

Splošni pogoji poslovanja

 

O nas:
S 25. 5. 2018 je v vseh državah članicah EU stopila v veljavo Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR).

V podjetju Eurograf d.o.o. se zavedamo pomena osebnih podatkov in zasebnosti naših strank. Želimo ohraniti zaupanje in sloves varnega in zanesljivega partnerja, zato bomo vaše osebne podatke obdelovali skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Upravljavec osebnih podatkov je Eurograf d.o.o., s sedežem na naslovu Štrbenkova ulica 6, 3320 Velenje

V primeru vprašanj se, prosimo, obrnite na nas tako, da pošljete e-poštno sporočilo na info@eurograf.si

 

Osebni podatki:
Vaše osebne podatke pridobivamo, ko nam jih posredujete, na primer preko vaše uporabe spletne strani in njenih funkcij, ko nas kontaktirate neposredno po elektronski pošti, telefonu, v pisni obliki ali prek družabnih medijev ali na kakršen koli drug način, s katerim nam posredujete osebne podatke.

Vrste informacij, ki jih zbiramo o vas, lahko vključujejo informacije, kot so:

 • vaše ime in priimek;
 • naslov vašega prebivališča;
 • vaš poslovni e-poštni naslov oz. drug e-poštni naslov, ki nam ga posredujete;
 • vaša telefonska številka;

Pridobivamo lahko tudi vaše osebne podatke iz določenih javno dostopnih virov, vključno z javnih spletnih podatkovnih baz, poslovnih imenikov, medijskih publikacij, socialnih medijev, spletnih strani in drugih javno dostopnih virov.

 

Namen obdelave osebnih podatkov:
Vaše osebne podatke lahko uporabimo za enega ali več naslednjih namenov:

 • Komuniciranje v zvezi s posodobitvami na naši spletni strani, nudenjem naših storitev in odgovorom na povpraševanja, ki jih prejmemo od vas. To bo potrebno bodisi iz razloga, da vas občasno obveščamo o spremembah na naši spletni strani, da izvedemo pogodbo, ki smo jo sklenili z vami, da pripravimo ponudbo, ali za naš zakoniti interes izpolnjevanja in potrditve vaših zahtev, da vam zagotovimo naše storitve in odgovorimo na vprašanja, ki jih prejmemo od vas.
 • Uveljavljanje naših zakonskih pravic in upoštevanje zakonov, predpisov in drugih zakonskih zahtev. To je potrebno za naš zakoniti interes varovanja našega poslovanja in uveljavljanja naših pogodbenih ter drugih zakonskih pravic, za zagotavljanje fizične, omrežne in informacijske varnosti ter celovitosti. To je potrebno za naš zakoniti interes, da zagotovimo varen in brezkompromisen IT sistem in omrežja, vključno z varnostnim kopiranjem ter arhiviranjem, preprečevanjem zlonamerne programske opreme, virusov, napakami ali drugimi škodljivimi kodami, za preprečevanje nepooblaščenega dostopa do naših sistemov in vseh oblik napadov ali poškodb naših IT sistemov ter omrežij. Morda bomo morali uporabljati in obdelati vaše osebne podatke, da bi bili v skladu s pravnimi obveznostmi, ki jih moramo spoštovati.
 • Identificiranja morebitnih kaznivih dejanj ali groženj za javno varnost pristojnemu organu.To je potrebno za naš zakoniti interes spodbujanja uspeha našega poslovanja, preprečevanje kriminala, za izpolnjevanje zakonskih obveznosti, za splošni javni interes ali za zakonite interese vladnih organov in pristojnih organov, ki preprečujejo kazniva dejanja.
 • V zvezi s katerim koli pravnim ali morebitnim pravnim sporom ali postopkom. To je potrebno za naš zakoniti interes spodbujanja in zagotavljanja uspeha našega poslovanja, reševanje sporov in dajanje takšnih razkritij, kot to zahtevajo zakoni ali za katere menimo, da ravnajo razumno, z zakonom.
 • Zanamene neposrednega trženja v primerih, ko to določa zakon ali z vašim izrecnim soglasjem za namen neposrednega trženja, da vas obveščamo o naših storitvah oz. produktih, novostih, organizaciji dogodkov, ter da vam ponujamo naše storitve in druge oblike e-oglaševanja.

Kadar obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja, lahko dano soglasje kadarkoli prekličete, tako da nam pošljete sporočilo na info@eurograf.si.

 

Hramba osebnih podatkov in obdobje obdelave:
Osebnih podatkov ne obdelujemo dlje, kot je potrebno za doseganje namenov, za katere so bili osebni podatki zbrani.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakona, hranimo za obdobje, ki ga predpisuje zakon.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo zaradi izvedbe pogodbe, hranimo za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še pet let po njenem prenehanju, razen v primerih, ko pride do spora v zvezi s pogodbo. V takem primeru hranimo podatke še eno leto po pravnomočnosti sodne, arbitražne odločbe ali poravnave.

Osebne podatke, ki obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve ali zakonitega interesa, hranimo do preklica vaše privolitve oz. zahteve po prekinitvi obdelave.

 

Varovanje osebnih podatkov:
Sprejeli smo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zavarovanje vaših osebnih podatkov in njihovo zaščito pred nepooblaščeno ali nezakonito uporabo ali obdelavo ter proti naključni izgubi ali uničenju ali poškodovanju vaših osebnih podatkov, vključno z:

 • načelom najmanjšega obsega podatkov in obdelave na anonimizirani osnovi, kadar koli je to mogoče;
 • usposabljanjem naših zaposlenih o pomembnosti zaupnosti in ohranjanju zasebnosti in varnosti vaših podatkov;
 • zavezanostjo k sprejetju ustreznih disciplinskih ukrepov za uveljavljanje odgovornosti zaposlenih pri zasebnosti;
 • omejitvijo dostopov do osebnih podatkov na posameznike, ki te podatke potrebujejo pri svojih nalogah;
 • stalnim in celovitim posodabljanjem ter preizkušanjem naše varnostne tehnologije;
 • uporabo varnih strežnikov za shranjevanje vaših osebnih podatkov;
 • imenovanjem pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov.

 

Želimo vas opozoriti, da prenos informacij (vključno z osebnimi podatki) preko interneta ni vedno povsem varen, in če nam posredujete kakršne koli informacije preko interneta (bodisi po elektronski pošti, prek naše spletne strani ali na kakršenkoli drug način), to storite popolnoma na lastno odgovornost. Ne moremo biti odgovorni za kakršnekoli stroške, izdatke, izgubo dobička, škodo ugledu, odgovornosti ali kakršno koli drugo obliko izgube ali škode, ki ste jo utrpeli zaradi vašega posredovanja podatkov preko interneta.

 

Spletna stran eurograf.si uporablja naslednje piškotke:

 • wcsid – To je piškotek Olark Live Chat programske opreme. Identificira sejo, za ohranitev kontakta posamezne seje klepeta. Zapade takoj po zaprtju brskalnika.
 • _gat – Ta piškotek je povezan z Google Universal Analytics, glede na dokumentacijo se uporablja za kontroliranje količine zahtevkov – omejevanje količine prometa na straneh z visoko obiskanostjo. Zapade po 10 minutah.
 • _okdetect – To je piškotek Olark Live Chat programske opreme. Zapade takoj po zaprtju brskalnika.
 • hblid – To je piškotek Olark Live Chat programske opreme. Identificira posameznega obiskovalca me obiski spletne strani. Zapade po dveh letih.
 • _gid – Ta piškotek je povezan z Google Universal Analytics. Piškotek je nastal spomladi 2017 ter o njem ni informacije od Googl-a. Izgleda pa, kot da shranjuje in posodablja posamezne vrednosti za vsako obiskano stran. Zapade v enem dnevu.
 • _oklv – To je piškotek Olark Live Chat programske opreme, ki omogoča funkcionalnost takojšnje komunikacije z obiskovalcem. Zapade po zaprtju brskalnika.
 • _ga – Ta piškotek je povezan z Google Universal Analytics – Uporablja se za razločevanje posameznih uporabniko z določanjem naključno generiranih števil za identifikacijo klienta. Vključen je v vsako zahtevo strani in se uporablja za izračun obiskovalčevih podatkov o sejah in kampanijah za analitično poročilo. zapade po dveh letih.
 • PHPSESSID – Ta piškotek generira aplikacija PHP programskega jezika. To je identifikator splošne narave uporabljen za vzdrževanje spremenljivk seje. Navadno je to naključno generirano število,kako se uporablja pa je odvisno od posamezne spletne strani. Dober primer njegove uporabe pa je vzdrževanje registriranega in prijavljenega uporabnika med posameznimi stranmi. Zapade po zaprtju brskalnika.
 • NID – Ta piškotek je povezan z DoubleClick (ki ga ima v lasti Google) za pomoč uspostavitve profila obiskovalca za lažje prikazovanje reklam na njihovi strani. Zapade v 6 mesecih.

 

Pravice posameznika:
Opozarjamo vas na naslednje pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih lahko izvajate tako, da pošljete e-poštno sporočilo na info@eurograf.si in:

 • zahtevate dostop do vaših osebnih podatkov in informacij v zvezi z našo uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov;
 • zahtevate popravek ali brisanje vaših osebnih podatkov;
 • zahtevate, da omejimo uporabo vaših osebnih podatkov;
 • uveljavljate pravico do prenosljivosti osebnih podatkov;
 • ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov za določene namene (za nadaljnje informacije glejte spodnji razdelek z naslovom “Vaša pravica do ugovora z obdelavo vaših osebnih podatkov za določene namene”); in
 • zahtevate umik soglasja k naši uporabi vaših osebnih podatkov, kjer obdelavo izvajamo na podlagi vašega soglasja. Če umaknete svoje soglasje, to ne bo vplivalo na zakonitost naše uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov na podlagi vašega soglasja pred dnem, ko boste umaknili vaše soglasje.
 • kliknete povezavo za odjavo, ki je na dnu katerega koli našega tržnega e-poštnega sporočila, ki smo vam ga poslali, in sledite navodilom, ki se pojavijo v brskalniku po kliku na to povezavo, s katerim zahtevate, da vam prenehamo pošiljati tržna sporočila.

Vsakič, ko nasprotujete neposrednemu trženju z naše strani z drugačno komunikacijsko metodo, kot pri tržnih sporočilih, ki ste jih prejeli od nas, nam morate posredovati vaše ime in zadostne podatke, ki nam omogočajo, da vas prepoznavamo v zvezi s sporočili, ki ste jih prejeli.

 

Končne določbe:
Ti splošni pogoji veljajo od 25. 5. 2018 dalje.

Eurograf d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe ali dopolnitve teh splošnih pogojev. O tem vas bomo obvestili. Če nadaljujete z dostopom do naše spletne strani na ta datum ali po tem datumu, se strinjate, da vas zavezuje nova različica naših pravil o zasebnosti.

Če bomo nameravali uporabiti vaše osebne podatke za nov namen, vam bomo posredovali informacije o tem namenu in ostale pomembne informacije, preden bomo uporabili vaše osebne podatke za ta nov namen.

Spremenjeni splošni pogoji začnejo veljati z dnem objave na spletni strani.

Za tolmačenje določb teh splošnih pogojev se uporablja veljavno pravo v Republiki Sloveniji.