Grafični studio – Priprava za tisk

 

V grafičnem studiu se oblikovalci ukvarjajo s pripravo za tisk, naročnikom pa pri idejni zasnovi posameznih projektov tudi ustrezno svetujejo ter pripravijo oblikovne predloge. Studio nudi digitalizacijo vseh vrst predlog, barvno retuširanje in fotomontažo, manipulacijo dokumentov in fotografij, pregled naročnikovih datotek, konverzijo datotek v veljavni evropski standard in prilagoditev posameznemu tiskarskemu stroju, barvno upravljanje in kontrolo kvalitete s poskusnimi odtisi narejenimi na tiskalniku Epson Stylus pro 4880.

Grafični studio je opremljen z vrhunsko tehnološko opremo, izdelki pa se pripravljajo s pomočjo najnovejših programskih rešitev podjetja Adobe in Screen. Grafični oblikovalci na vašo željo pripravijo celostno podobo podjetja, različne publikacije (revije, časopise, knjige), reklamne oglase, letake, plakate, koledarje, napise in embalažo za izdelke. Grafični proces je v celoti organiziran pod eno streho, kar zagotavlja kontrolo kvalitete od sprejema naročila do dobave izdelkov.

Tehnologija CTP

Za izdelavo tiskovnih form uporabljamo tehnologijo CTP (“Computer to plate”) na vrhunskem stroju SCREEN PlateRite HD 8900E, s katerim lahko izdelamo tiskovno formo do velikosti B1 (700 x 1000 mm).